Fjärrvärme – Smarta och trygga värmeleveranser!

Fjärrvärme – Smart helt enkelt!

Välj ett värmesystem till din fastighet med hög driftsäkerhet, obegränsat med varmvatten och även med låga underhållskostnader.

Fjärrvärme är en trygg och bekväm uppvärmningsform som ger jämn och behaglig värme året om. Fjärrvärme passar allt från villor samt mindre lokaler men även till flerfamiljshus och större fastigheter. Vi producerar samt levererar fjärrvärme till nöjda kunder inom Stenungsunds tätort. Vår fjärrvärme är konkurrenskraftig och tål därför att jämföras!

Smart fjärrvärme? Vår fjärrvärme produceras av restvärme från Borealis Polyeten och Perstorp Oxo, vilket innebär att energi som annars hade gått förlorad genom utsläpp till vatten och luft istället används till värme­produktion. När vi ansluter villor och större fastigheter ersätter fjärrvärmen andra energislag, till exempel el som istället kan användas till annat i energisystemet. Genom valet av fjärrvärme bidrar du till en bättre miljö i Stenungsund, sparar på jordens resurser och använder energin på rätt sätt – det är riktigt smart!

Fjärrvärme pris

Våra fjärrvärmekunder i Stenungsund har bland de lägsta fjärrvärmepriserna i hela landet och uppvärmningskostnaderna blir därför mycket prisvärda med vår fjärrvärme. Även priser för anslutning till fjärrvärmenätet, installation av fjärrvärmecentral och underhåll är mycket fördelaktiga.

En normalvilla betalar under 1 kr/kWh för sin förbrukade energi inklusive alla avgifter. Jämför gärna vår fjärrvärme med andra energilösningar!

Vårt fjärrvärmepris består av tre delar, energiavgift, effektavgift och fast avgift. Fakturering sker månadsvis för energiförbrukningen samt 1/12 av effektavgiften och den fasta avgiften.

Vår prismodell

Prismodellen är konkurrenskraftig, prisvärd och kunderna kan påverka alla delar genom sitt sätt att använda energin.

Nyanslutning till fjärrvärme

Vi utför allt arbete med att ansluta er villa till fjärrvärme samt leverera, installera och driftsätta fjärrvärmecentralen.

Vi är måna om att hitta en lösning som passar just er när vi ska ansluta din fastighet till fjärrvärme. Förutsättningarna för att ansluta och installera fjärrvärme samt behoven kan skilja sig åt mellan olika fastigheter och kunder. Tillsammans kommer vi därför fram till hur anslutningen ska ske just i din fastighet.

Så här går det till att ansluta sig till fjärrvärme

Ansluta fastigheten till fjärrvärme – från intresse till verklighet:

 1. Först besöker vi er fastighet för att tillsammans med er se var man kan förlägga ledningarna samt var man kan placera fjärrvärmecentralen.
 2. Efteråt får ni en offert på kostnaden för anslutning och fjärrvärmecentral.
 3. Efter att avtal om anslutningen blivit tecknat inhämtar vi de tillstånd med mera som krävs för grävning i väg.
 4. Sedan sker rörförläggningen, själva grävningen, av primärkrets från stamkulvert fram till fjärrvärmecentral.
 5. Till sist sker installation, driftsättning och besiktning av fjärrvärmecentral.
  • Leverans av fjärrvärmecentral.
  • Installation, driftsättning och injustering av ny central.
  • Montering av fjärrvärmemätare.
  • Genomgång av fjärrvärmecentral med vår tekniker.

Priser för nyanslutning

Anslutningsavgift – För att ansluta fastigheten till fjärrvärme sker grävarbete och rörförläggning från befintlig ledning in till fastigheten. Vi utför dessa arbeten och avslutar med avstängningsventiler vid din fastighet. För detta arbete och material utgår en anslutningsavgift.

Pris 40 000 kr

Pris med ROT-avdrag 35 500 kr*

Fjärrvärmecentral – Köp eller Hyr

För att fastigheten ska kunna värmas och ge varmt vatten i kranarna med hjälp av  fjärrvärme behövs en fjärrvärmecentral i fastigheten. Fjärrvärmecentralen är ansluten till våra ledningar (primärkrets) och till fastighetens befintliga ledningar för värme samt varm- och kallvatten (sekundärsystem).

Vi utför de arbeten som krävs för att installera, driftsätta och injustera fjärrvärmecentralen så att fjärrvärmesystemet fungerar och är klart att använda. Installationen av sekundärsystem ingår inte i vårt åtagande.

Vi erbjuder våra kunder valmöjligheten att köpa eller hyra fjärrvärmecentralen av oss.

Köp din fjärrvärmecentral

Du äger din fjärrvärmecentral och ansvarar för att den sköts och ses efter för att fungera som den ska. Du kan välja att teckna ett serviceavtal med oss för att få hjälp med underhåll av centralen. 

Pris: 30 000 kr

Pris med ROT-avdrag 27 000 kr*

Hyr fjärrvärmecentral

Enkelt och tryggt och du slipper investeringskostnaden. Stenungsunds Energi äger fjärrvärmecentralen och ansvarar för att de fungerar. I hyran ingår fri support, årlig funktionskontroll samt allt underhåll och eventuella reparationer. Efter 5 år finns möjlighet att välja om du vill fortsätta hyra eller köpa ut fjärrvärmecentralen.

Månadskostnad för hyra 435 kr. Kostnaden indexregleras årligen.

Priserna är inklusive moms och gäller vid nyanslutning till fjärrvärme och i enlighet med prislistan för år 2023.

* Skattereduktion för ROT-arbete är 30% av manuell kostnad.

Kontakta oss

Vill du veta mer om fjärrvärme, vill du ansluta till fjärrvärmen eller undrar du över något som rör din fjärrvärmeanläggning?

Skicka din fråga eller intresseanmälan till oss så hjälper vi dig!

Vad tycker våra kunder?

Flera fastigheter med fjärrvärme från Stenungsunds Energi. Under dessa år har det fungerat mycket bra.

Fjärrvärmekund sedan många år, även med serviceavtal.

★★★★★

Vi har bott i huset sedan 2010, då det var nybyggt med fjärrvärme indraget. Så vi har både fjärrvärme och poolvärme från Stenungsunds Energi.

Villakund med fjärrvärme som även installerat poolvärme.

★★★★★

Det är totalt bekymmersfritt! Finns hög kapacitet, går alltid snabbt att få värme. Det är oerhört smidigt och är aldrig några problem eller driftstopp.

Stenfast har varit kund hos oss i många år.

★★★★★