Våra nöjda kunder

För oss är det viktigt att våra kunder är nöjda över det som vi levererar, därför vill vi stolt visa upp några av våra kunders ord om oss.

★★★★★

Fjärrvärmekund sedan många år, även med serviceavtal.

Jag har 2 st hus med fjärrvärme från Stenungsund Energi och båda dessa hade redan det som värmesystem när jag köpte dom 2015 resp. 2017. Under dessa år har det fungerat mycket bra och jag är väldigt nöjd med den service jag fått de gånger som något har strulat eller gått sönder.

Läs mer

Jannike är fjärrvärmekund till oss sedan många år. Hon har både privata bostäder och företagslokaler anslutna till fjärrvärmen och har valt att teckna serviceavtal till sina fjärrvärmecentraler. Med det i åtanke ville vi få ta del av hennes syn på oss och fjärrvärme som värmesystem. Så här beskriver hon:

”Allt har fungerat mycket bra under dessa år, är väldigt nöjd med den service jag fått de få gånger något strulat eller gått sönder. Har serviceavtal och det känns tryggt att anläggningen kollas varje år. De gånger jag använt Mina sidor har jag hittat det jag har sökt.

Om jag summerar så är jag mycket nöjd med det bemötande jag fått/får vad det än gäller från alla discipliner på Stenungsunds Energi. Det har alltid varit lätt att komma i kontakt med den jag har sökt. Tycker även att fjärrvärme känns som ett bra val för miljön då restvärme från industrin kommer till nytta. Kan rekommendera andra att ansluta sig till fjärrvärme om möjligheten finns. Är framförallt nöjd med hur enkelt det är.”

★★★★★

Stenfast i Stenungsund har varit kund hos oss i många år.

Vi träffade Mikael och Martin på fastighetsbolaget Stenfast i Stenungsund AB. Stenfast har varit kund till oss i många år och vi ville veta hur de tänker kring fjärrvärme som uppvärmningsform till sina lokaler och hur de trivs med oss som leverantör.

Läs mer

Vi träffade Mikael och Martin på fastighetsbolaget Stenfast i Stenungsund AB. Stenfast har varit kund till oss i många år och vi ville veta hur de tänker kring fjärrvärme som uppvärmningsform till sina lokaler och hur de trivs med oss som leverantör.

De äger flera fastigheter som de hyr ut till olika verksamheter med en total energiförbrukning för uppvärmning och varmvatten på närmare 1,5 MWh per år. De väljer i första hand fjärrvärme vid nybyggnation och har även valt att ansluta flera äldre byggnader till fjärrvärmenätet. Många av fastigheterna har serviceavtal för fjärrvärmecentralen och vi ser över dem regelbundet för trygg och säker värme.

Vi ställde några frågor till dem och fick mycket positiv respons där de framhöll enkelheten, tryggheten och priset som starkaste argumenten för fjärrvärme i Stenungsund.

Varför vill ni ha fjärrvärme i era lokaler?
”Det är totalt bekymmersfritt! Finns hög kapacitet, går alltid att få snabb värme. Det är oerhört tryggt och smidigt och det är aldrig några problem eller driftstörningar. Vi har bra kommunikation och det blir alltid bra lösningar när vi ansluter fastigheter till fjärrvärmen. Det är dessutom väldigt billigt!”

Om några problem uppstått, har ni fått hjälp snabbt?
”Det uppstår i princip aldrig problem, men vi har fått snabb service vid behov. Dessutom är det skönt att veta att ni ser våra förbrukningsvärden och kan höra av er om något värde sticker ut och kan behöva justeras i vår anläggning. Det hände oss en gång och det var inget vi upptäckt om ni inte sagt till. Så vi är nöjda med er kundservice!”

Tycker ni att det finns det några nackdelar med fjärrvärme här i Stenungsund?
”Nej, verkligen inte. Det är väl att det inte är utbyggt i alla delar av Stenungsund då.”

Känns fjärrvärme som det självklara valet av värmesystem i Stenungsund?
”Absolut! Med den bekymmersfriheten och låga priset finns det inga alternativ som slår fjärrvärmen, vi är helnöjda! Kan absolut rekommendera andra att ansluta till fjärrvärmen om de har möjlighet.”

★★★★★

Villakund med fjärrvärme som även installerat poolvärme.

Linda bor med sin familj på fem personer i villa sedan 2010. Fjärrvärmen anslöts till huset vid nybyggnation och 2021 installerades pool med fjärrvärme som uppvärmning. Vi ställde några frågor till Linda för att få en bild av hur det kan vara att ha fjärrvärme för uppvärmning av både hus och pool.

Läs mer

Linda bor med sin familj på fem personer i villa sedan 2010. Fjärrvärmen anslöts till huset vid nybyggnation och 2021 installerades pool med fjärrvärme som uppvärmning. Vi ställde några frågor till Linda för att få en bild av hur det kan vara att ha fjärrvärme för uppvärmning av både hus och pool.

Varför valde ni fjärrvärme som poolvärmesystem när ni byggde pool och hur gick anslutningen?

”Vi tyckte att det verkade vara en bra lösning för vårt hus. Vi värmer upp huset med fjärrvärme sedan tidigare och vi är nöjda med det. Vi ville heller inte ha en ful poolvärmepump som står och brummar i trädgården och drar en massa el. Anslutningsprocessen var snabb och smidig. Bra kommunikation och lösningen blev precis så bra som vi hoppades på.”

Var det en prisvärd installation och känns det som rätt val av värmesystem till er pool?

”Totalt något dyrare än en poolvärmepump men snabbt intjänade pengar. Känns verkligen som rätt val! Snabb uppvärmning av vattnet vid igångsättning på våren. Inga problem att hålla temperaturen om hösten (som jag vet att vissa med poolvärmepump har bekymmer med). Lätt att reglera vattentemperatur inne från poolcentral i huset. Känns miljövänligt att ta hand om restvärme.”

Vad tycker ni om fjärrvärmen till er villa totalt sett?
”Det är smidigt och fungerar perfekt. Vi har aldrig haft problem under våra 12 år i huset. Det är tryggt och helt klart prisvärt. Kan inte se några nackdelar alls.”

Är ni nöjda med vårt bemötande?
”Ja! Vi har haft mycket god kontakt med Fredrik som alltid varit hjälpsam vid frågor samt under installationen.”

Rekommenderar ni andra att ansluta till fjärrvärme om de får möjlighet eller installera poolvärme om de redan är anslutna?
”Ja absolut! Med den nya prismodellen kommer det bli ännu bättre!”