Service – trygg och bekymmersfri värme!

Ni som fastighetsägare ansvarar för värmeanläggningen i ert hus, att den sköts och ses efter för att fungera som den ska.

Vid problem med din fjärrvärmeanläggning är ni välkomna att kontakta oss för rådgivning vardagar 7:00-16:00. Vill du vara säker på att snabbt få hjälp övrig tid rekommenderar vi att teckna ett serviceavtal med oss annars hänvisar vi till lokala vvs-firmor.

Vår prislista

Framkörningskostnad 350 kr
Timpris vardagar 7:00-16:00 669 kr
Timpris vardagar 16:00-18:00 955 kr
Timpris övrig tid 1214 kr

Timpris faktureras i hel- och halvtimmar. Priserna presenteras inklusive moms.

Ni som tecknat serviceavtal har 15% rabatt på gällande prislista för både arbetskostnad och reservdelar till er fjärrvärmeanläggning.

Serviceavtal – trygg och bekymmersfri värme!

Vill du slippa tänka på underhåll och tillsyn av din fjärrvärmecentral och få tid över till roligare saker? Vi erbjuder er att teckna ett serviceavtal för extra trygghet och bekymmersfrihet.

Ni som fastighetsägare ansvarar för värmeanläggningen i ert hus, att den sköts och ses efter för att fungera som den ska. Om ni vill ha professionell hjälp med tillsyn och underhåll av fjärrvärmeanläggningen kan ni teckna ett serviceavtal med oss.

I avtalet ingår:
 • Årlig översyn av anläggningen:
  • Kontroll av säkerhetsventiler, pumpar, statiskt tryck i värmesystemet samt kontroll av temperaturer och termometrar.
  • Okulär kontroll av fjärrvärmecentralen och funktionskontroll av regelutrustningen.
  • Protokoll från funktionskontrollen.
 • Jourberedskap.
 • Fri telefonrådgivning vardagar 7:00-16:00.
 • 15% rabatt på eventuella arbetskostnader och reservdelar vid reparationer.

Genom kontinuerlig kontroll och förebyggande av oförutsedda fel får du en vältrimmad anläggning. Förutom tillsyn av anläggningen plus jourberedskap årert runt ger serviceavtalet rabatt på arbetskostnad och reservdelar vid eventuella reparationer och kan sänka era värmekostnader.

Villor 960 kr/år
Övriga kunder 1500 kr/år

Utbyte av Fjärrvärmecentral

Börjar det bli dags att byta ut din fjärrvärmecentral? Då är det bättre att bestämma själv när det passar att byta än att råka ut för ett akut byte. De nya centralerna har effektiv produktion av värme och varmvatten och är kvalitetssäkrade.

Vi kan hjälpa dig med allt arbete med att ta bort er befintliga fjärrvärmecentral samt leverera, installera och driftsätta den nya fjärrvärmecentralen.

Så här går det till att byta fjärrvärmecentral

Utbyte av fjärrvärmecentral inklusive rör-, el- och isoleringsarbeten planeras till en arbetsdag. Värme och varmvatten är avstängd under dagen. Vid behov utförs eventuella restpunkter och injusteringar dagen därpå. Utrymmet runt fjärrvärmecentralen skall vara tömt för att ge god arbetsmiljö för våra installatörer.

 • Leverans av fjärrvärmecentral.
 • Installation, driftsättning och injustering av ny central.
 • Montering av fjärrvärmemätare.
 • Utbyte av utomhusgivare (i förekommande syfte).

Köp eller hyr fjärrvärmecentralen

Vi erbjuder våra kunder valmöjligheten att köpa eller hyra fjärrvärmecentralen.

Köp din fjärrvärmecentral

När du äger din fjärrvärmecentral ansvarar du för att den sköts och ses efter för att fungera som den ska. Du kan välja att teckna ett serviceavtal med oss för att få hjälp med underhåll av centralen.

Pris 39 750 kr

Pris med ROT-avdrag 35 847 kr*

Hyr fjärrvärmecentral

Att hya fjärrvärmecentralen är enkelt och tryggt och du slipper investeringskostnaden.

När du hyr fjärrvärmecentralen äger Stenungsunds Energi utrustningen och ansvarar för att den fungerar. I hyran ingår fri support, årlig funktionskontroll samt allt underhåll och eventuella reparationer. Efter 5 år finns möjlighet att välja en om du vill fortsätta hyra eller köpa ut fjärrvärmecentralen.

Månadskostnad 435 kr. Kostnaden indexregleras årligen.

Priserna är inklusive moms och gäller i enlighet med prislistan för år 2024.

* Skattereduktion för ROT-arbeten är 30% av manuell arbetskostnad.

Om fjärrvärmecentralen

En miljösmart och effektiv central med modern teknik som tillgodoser hela familjens värme- och varmvattenbehov på ett klimatsmart sätt för flera år framöver.

Värmen regleras och justeras helt automatiskt utifrån utetemperatur och framledningstemperatur och du får ett jämnt och behagligt inomhusklimat året runt. Värmen kan enkelt finjusteras med ett vred på reglercentralen utan risk för att ändra andra inställningar. Centralen har också smarta funktioner som snabbsänkning, nattsänkning, automatisk pump-motionering och möjlighet till max- och min-begränsningar.

Med centralen ingår en stilren kåpa som gör det enkelt att få till en snygg och diskret installation samtidigt som den skyddar centralen. Mått med kåpa: 780 mm hög, 580 mm bred och 425 mm djup. Vikt: ca 35 kg.

Centralen är certifierad med P-märke. P-märkningen innebär att centralen är testad och godkänd av SP, enligt de certifieringsregler som är utfärdade av branschorganisationen. Energiföretagen Sverige. Garanti 5 år.