Poolvärme – Värm poolen med fjärrvärme och förläng badsäsongen!

Poolvärme med fjärrvärme – Med hjälp av fjärrvärme kan vi garantera dig en lång och varm poolsommar, eller varför inte pool året om?

Värm upp vattnet i din utomhus- eller inomhuspool med fjärrvärme. Få en effektiv lösning som värmer poolen till önskad temperatur på några timmar.

Om du som fjärrvärmekund har pool, eller funderar på att skaffa en, kan du få den uppvärmd på ett miljösmart samt prisvärt sätt med vår fjärrvärme. Kontakta oss så berättar vi mer!

Mycket hög effekt

Vår poolvärmeväxlare använder fjärrvärme för att värma upp vattnet i din pool och du får därför mycket hög effekt. Vid installation av poolvärme dockas en separat poolvärmeväxlare till den befintliga fjärrvärmecentralen. Den nya poolcentralen tar liten plats och är även ljudlös. Effekten varierar mellan 20-30 kW beroende på årstid och temperatur i poolen. Det tar 2-3 timmar att värma 10 m³ vatten 5°C.

Lång livslängd

Poolvärmecentralen grundar sig på enkel teknik med få komponenter och det ger en central med lång livslängd utan onödigt underhåll. Det är enkelt och tryggt och dessutom slipper du använda köldmedel.

Miljösmart

Poolvärme är smart utnyttjande av energiresurser. Att värma poolen med hjälp av fjärrvärme som i Stenungsund är producerad av restvärme från våra lokala industrier ger, förutom den höga effekten, flera vinster för miljön i form av bland annat minskade utsläpp till luft samt vatten. Fjärrvärme är en väl beprövad teknik som gör hela samhället resurs- och energieffektivt.

Poolvärmecentralen

Läs mer om installation och funktion i vår folder om poolvärme här.

Priser

Vi har ett fast pris för poolvärmecentral och montage. Har du önskemål utöver det som ingår tar vi fram en offert.

Poolvärmecentral & montage 18 400 kr.

När installationen är klar betalar du för värmen som används till din pool via din vanliga fjärrvärmefaktura.

Vill du veta mer?

Vi har en demoanläggning med pool samt värmeväxlare uppbyggd hos oss på Hantverkaregatan. Boka gärna tid för en demonstration.

Kontakta oss om du vill veta mer.

Vad tycker våra kunder?

Flera fastigheter med fjärrvärme från Stenungsunds Energi. Under dessa år har det fungerat mycket bra.

Fjärrvärmekund sedan många år, även med serviceavtal.

★★★★★

Vi har bott i huset sedan 2010, då det var nybyggt med fjärrvärme indraget. Så vi har både fjärrvärme och poolvärme från Stenungsunds Energi.

Villakund med fjärrvärme som även installerat poolvärme.

★★★★★

Det är totalt bekymmersfritt! Finns hög kapacitet, går alltid snabbt att få värme. Det är oerhört smidigt och är aldrig några problem eller driftstopp.

Stenfast har varit kund hos oss i många år.

★★★★★