Vi får många frågor om nyanslutningar

jan 27, 2023 | Övrigt

Vi får många frågor från villaägare om nyanslutningar och vad det kostar att ansluta sig till fjärrvärmen. Kul tycker vi, att fler uppmärksammar vårt fördelaktiga system för uppvärmning.

Förutsättningarna för att kunna ansluta sin fastighet till fjärrvärme skiljer sig åt och det är lite klurigt att ge generella svar. Därför får ni gärna fortsätta kontakta oss så att vi kan titta närmare på just din fastighet.

Vi ska ändå försöka ge några generella förklaringar för några olika typer av förutsättningar som är vanliga i Stenungsund.

Om det finns fjärrvärme i gatan där du bor finns det goda möjligheter och fördelaktigt pris för att ansluta sig. Läs mer på sidan om fjärrvärme där vi förklarar hur det går till att ansluta samt vilka priser som gäller.

Om du har en villa med direktverkande el behöver du, förutom en anslutning till fjärrvärmen, även anpassa huset antingen med ett vattenburet system eller luftburet system som samverkar med fjärrvärmen. Då behöver oftast en rörfirma anlitas för att hjälpa till med att bygga om villans värmesystem.

Om din villa har ett kombinerat värmesystem med både frånluftsvärmepump och fjärrvärme går det att bygga om systemet för att använda fjärrvärme till all uppvärmning och varmvatten. Det ser vi som en effektiv lösning och många kunder har blivit nöjda efter den här typen av uppgradering.

Beroende på vad ni har för önskemål och hur delaktiga ni vill vara i utförandet hittar vi alltid lösningar som passar både för oss och våra nya kunder.

För oberoende rådgivning om uppvärmningssystem rekommenderas kommunens energi- och klimatrådgivare.

Energiföretagen Sverige finns nyttig information om fjärrvärme som energisystem och dess stora betydelse för miljön.

Vi finns alltid här och vill svara på era frågor! Ring 0303-73 10 00, maila oss på info@stenungsundsenergi.se eller fyll i ett kontaktformulär här på hemsidan.

Inläggsarkivet