Välj att köpa eller hyra fjärrvärmecentralen

feb 15, 2023 | Uncategorized

Vet du om att du kan välja om du vill köpa eller hyra fjärrvärmecentralen till din fastighet?

För att fastigheten ska värmas med fjärrvärme behövs en fjärrvärmecentral i fastigheten som är ansluten till våra ledningar (primärkrets) och fastighetens befintliga ledningar för värme samt varm- och kallvatten (sekundärsystem). I fjärrvärmecentralen sker själva värmeväxlingen från vårt varma fjärrvärmevatten till vattnet i fastighetens värmesystem, så att ni får ett behagligt inomhusklimat och varmt vatten i kranen.

Vi erbjuder våra kunder valmöjligheten att köpa eller hyra fjärrvärmecentralen av oss. Detta i samband med att en ny villa ansluts till fjärrvärme eller när en äldre fjärrvärmeväxlare är dags att bytas ut.

Om du väljer att köpa fjärrvärmecentralen är det ditt ansvar att se till att den fungerar som den ska. Det kan vara allt från inställningar till underhåll och reparationer. Möjlighet finns att teckna ett serviceavtal för att få hjälp med underhåll, läs mer om serviceavtalet här.

Om du däremot väljer att hyra fjärrvärmecentralen slipper du investeringskostnaden och det är i stället vi som ansvarar för att allt fungerar. I hyran ingår fri support, årlig funktionskontroll samt allt underhåll och eventuella reparationer. Efter 5 år finns möjlighet att välja om du vill fortsätta hyra eller köpa ut fjärrvärmecentralen.

Här hittar du mer info om nyanslutning till fjärrvärme och priser för anslutningsavgift och fjärrvärmecentral.

Här finns mer info om utbyte av gammal till ny fjärrvärmecentral.

Har du frågor får du gärna ringa oss, skicka ett mail eller fyll i ett kontaktformulär här på hemsidan. Du är givetvis även välkommen att titta förbi oss på Hantverkaregatan 32 under våra öppettider.

Inläggsarkivet