Räkna ut dina utsläpp med utsläppskalkylatorn

apr 10, 2024 | Övrigt

Vi har lanserat en utsläppskalkylator på hemsidan så att du kan räkna ut din klimatpåverkan från fjärrvärmen. Du fyller enkelt i din årsförbrukning så räknas ditt koldioxidutsläpp ut.

På din faktura eller på Mina sidor kan du se din årsförbrukning i kilowattimmar. Denna siffra knappar du in i kalkylatorn och vips så visas koldioxidutsläppet som din förbrukning motsvarar. Koldioxidutsläppet presenteras som koldioxidekvivalenter och förkortas CO₂e. Växthusgaserna påverkar klimatet olika mycket och för att kunna jämföra olika gaser med varandra räknas deras klimatpåverkan om till koldioxidekvivalenter, det vill säga, hur mycket koldioxid som skulle ge motsvarande klimatpåverkan. Här hittar du Utsläppskalkylatorn.

Modellen bygger på fjärrvärmens lokala miljövärden för år 2023 och inkluderar utsläpp från både förbränning samt transport och produktion av bränsle, och gäller specifikt för fjärrvärmen i Stenungsund. Tack vare stor andel restvärme, återvunnen och förnybar energi har vi förhållandevis mycket låga utsläpp i vår produktion av fjärrvärme i Stenungsund.

För att se våra Lokala miljövärden kika på sidan Om oss.

Är du intresserad och vill veta mer om miljövärdering av fjärrvärme hittar du mer info på Energiföretagen Sverige.

Inläggsarkivet