Prisändring för fjärrvärmen i Stenungsund

okt 27, 2023 | Nyheter

Prisändring för fjärrvärmen i Stenungsund kommer att ske från och med 1 januari 2024.

Prisändringen gäller endast för energiavgiften som höjs något medan priset för den fasta avgiften samt effektavgiften ligger kvar på samma nivå.

För de flesta villaägare ger prisändringen en ökning med ca 3-4 % av totala årskostnaden för fjärrvärme. På sidan om fjärrvärme finns aktuella och kommande priser, se prislistor med kostnadsexempel för pris fjärrvärme.

Vi tillämpar kostnadsbaserad prissättning och prishöjningen är en direkt effekt av ökade produktionskostnader. Tack vare god tillgång till industriell restvärme kan vi ändå hålla ett lågt fjärrvärmepris i Stenungsund och trots en ökning ligger priset för fjärrvärme stabilt jämfört med andra uppvärmningsformer. Fjärrvärmen fortsätter vara konkurrenskraftig och hållbar uppvärmning.

I avtalsvillkoren finns bestämmelser som rör prisändring. Kunder meddelas senast två månader innan priset börjar gälla. Avtalsvillkoren finns att läsa här. Konsumenternas Energimarknadsbyrå ger fjärrvärmekunder stöd och vägledning. På deras hemsida finns bra information om fjärrvärmeavtal och kostnader för fjärrvärme.

Har du frågor är du alltid välkommen att kontakta oss via kontaktformuläret på hemsidan, via e-post eller telefon.

Inläggsarkivet