Effektivare fakturering för leverantörer

apr 23, 2024 | Nyheter

För att effektivisera vår hantering av fakturor och förbättra vårt samarbete med våra leverantörer har vi beslutat att börja ta emot e-fakturor via Peppol. Vi kan även ta emot Svefaktura.

Vad är Peppol? Peppol (Pan-European Public Procurement Online) är en internationell standard för elektronisk fakturering som möjliggör säker och effektiv överföring av fakturor mellan företag och deras kunder eller leverantörer.

Vad innebär detta för er? Som leverantör till Stenungsunds Energi betyder detta att ni nu kan skicka era fakturor till oss elektroniskt via Peppol, vilket kommer att minska risken för fel och fördröjningar i fakturahanteringen. Detta är ett steg mot att göra vår affärsrelation smidigare och mer effektiv för båda parter.

Vad behöver ni göra? För att skicka e-fakturor via Peppol till oss behöver ni säkerställa att ni är anslutna till Peppol-nätverket och att ni har rätt Peppol-ID för Stenungsunds Energi. Alternativt kan ni skicka Svefaktura via vårt organisationsnummer och operatör Scancloud. Om ni inte redan är anslutna kan ni kontakta er tjänsteleverantör för att få mer information om hur ni kan ansluta er.

Om ni har några frågor eller behöver hjälp är ni välkomna att kontakta Pernilla Dahlqvist på 0303-73 86 63 eller pernilla.dahlqvist@stenungsundsenergi.se.

Vi ser fram emot fortsatt fina samarbeten och att göra fakturahanteringen smidigare och mer effektiv för alla genom övergången till e-fakturor.

Inläggsarkivet