Fjärrvärme till nya förskolor

okt 22, 2024 | Aktuella projekt

Stenungsunds kommun bygger nya förskolor och samtliga ansluts till fjärrvärmenätet. På Hallerna byggs en stor förskola med åtta avdelningar och plats för drygt 140 barn. Vid Kristinedal pågår om- och tillbyggnad av förskolan med ytterligare fyra avdelningar. Att ansluta byggnaderna till fjärrvärme är ett viktigt steg mot en mer hållbar och energieffektiv framtid för vårt samhälle, samtidigt som det bidrar till en trygg och behaglig inomhusmiljö för de yngsta.

Fjärrvärme är en av de mest pålitliga och kostnadseffektiva värmelösningarna på marknaden idag. Genom att använda fjärrvärme i förskolor säkerställs en jämn och behaglig inomhustemperatur, vilket skapar en trygg och hälsosam miljö där barnen kan leka och utvecklas. Fjärrvärmen ger också lägre uppvärmningskostnader, vilket frigör resurser för annat som är viktigt för barnens välmående och utbildning.

Att ansluta förskolor till fjärrvärmenätet är inte bara en ekonomisk fördel, det är också ett viktigt bidrag till miljön. Vår fjärrvärme produceras i största utsträckning från förnybara energikällor och genom att återvinna energi från industriella processer. Det innebär att förskolorna nu värms upp på ett miljövänligt sätt, med minskade utsläpp av växthusgaser.

Genom att använda fjärrvärme gör vi en betydande insats för att minska klimatpåverkan och skapa ett mer hållbart samhälle – något som är extra viktigt när det gäller barnens framtid.

Offentliga byggnader som förskolor har specifika behov när det gäller värme och energi. Det handlar inte bara om att hålla värmen på en konstant och behaglig nivå, utan också om att säkerställa att byggnaderna fungerar effektivt året runt. Fjärrvärme är en beprövad lösning som klarar dessa krav, samtidigt som den bidrar till långsiktig hållbarhet.

De nyanslutna förskolorna är ett exempel på hur moderna energilösningar kan möta samhällets växande behov av både komfort och miljömedvetenhet. När vi investerar i fjärrvärme för fler offentliga och privata byggnader bidrar vi till en tryggare och mer hållbar energiförsörjning.

Inläggsarkivet